​​
Actueel overzicht

Service design masterclasses voor MKB Maakindustrie

EZ heeft vier kennisinstellingen (Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, TUD en Service Science Factory van de Universiteit Maastricht) een korte en lange masterclass service design laten ontwikkelen, gericht op de MKB maakindustrie. Dergelijke initiatieven helpen de maakindustrie de omslag te laten maken van puur productbedrijven naar bedrijven die omzet genereren met product-dienst combinaties. De inschrijving voor de masterclasses (tegen sterk gereduceerd tarief) staat inmiddels open. Er kan tot 28 mei worden ingeschreven.

21/04/2017 Lees verder

Dutch Design Week en Designstad Eindhoven lanceren World Design Event

Dutch Design Week en Designstad Eindhoven lanceren in 2017 de eerste editie van een vierjaarlijks, internationaal designevenement dat een podium biedt aan toekomstmakers uit de hele wereld: World Design Event (WDE).

11/04/2017 Lees verder

Using Dutch creativity to inpire the world

Bedrijven en organisaties actief in de digitale creatieve industrie doen onder het motto 'using Dutch creativity to inpire the world' een oproep aan het nieuw te vormen kabinet om de digitale transitie van onze maatschappij en bedrijfsleven te versnellen en de positie van Nederland als internationale voorloper verder uit te bouwen. In een open brief aan de (in)formateur worden 17 stimuleringsmaatregelen genoemd op het gebied van economie, innovatie, talent en passende wet- en regelgeving.

31/03/2017 Lees verder

KLM en TU Delft: Design Doing

KLM en TU Delft hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend onder de naam Design Doing at Royal Dutch Airlines. De faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en KLM werken al langere tijd samen om onder andere de customer experience bij KLM te optimaliseren. De TU Delft biedt en ontwikkelt kennis op het gebied van strategisch design. Tegelijk biedt KLM de optimale testomgeving in haar dagelijkse operatie. Binnen deze unieke werkwijze worden lessen uit de ontwerpwereld, ook wel ‘Design Thinking’ genoemd, gebruikt om de strategie van een organisatie uit te voeren.

15/03/2017 Lees verder