​​
Actueel overzicht

Jann de Waal waarnemend boegbeeld topsector Creatieve Industrie

Jann C. de Waal is met ingang van 1 juli 2017 waarnemend boegbeeld van de topsector Creatieve Industrie. Hij volgt daarmee Barbera Wolfensberger op, die per 1 juli directeur-generaal Cultuur en Media is geworden bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wolfensberger was sinds 2014 boegbeeld van de creatieve industrie.

26/07/2017 Lees verder

De creatieve industrie in 32 mijlpalen

De creatieve industrie in Nederland en daarbuiten, van 1994 tot 2017, van Sleutelgebied tot Topsector weergegeven in 32 mijlpalen. Een overzicht gemaakt door de Federatie Dutch Creative Industries ter gelegenheid van het afscheid van Harry Starren als voorzitter. Han Bekke zal de Federatie als tijdelijk voorzitter begeleiden naar de volgende fase.

30/06/2017 Lees verder

Innofest in finale van Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2017

De EEPA-Awards willen innovatie stimuleren in Europa. De organisatie identificeert en beloont daarom initiatieven die ondernemerschap bevorderen. Innofest zet festivals in als living labs voor innovaties, en heeft inmiddels cases gehad als duurzaam kamperen, het stimuleren van het drinken van kraanwater en stroom op plekken zonder aansluiting. Met een bereik van miljoenen per jaar en een goede overdraagbaarheid, mag Innofest nu mee naar de finale van de EEPA-Awards in Talinn, Estland. In november nemen zij het daar, naast het Nederlandse initiatief IMC Weekendschool, op tegen initatieven uit heel Europa.

23/05/2017 Lees verder

Barbera Wolfensberger nieuwe DG Cultuur & Media

Barbera Wolfensberger, huidig boegbeeld van de topsector Creatieve Industrie en CMO bij TMG, zal vanaf 1 juli aantreden bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij wordt daar directeur-generaal Cultuur en Media. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

19/05/2017 Lees verder