​​
Actueel overzicht

KLM en TU Delft: Design Doing

KLM en TU Delft hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend onder de naam Design Doing at Royal Dutch Airlines. De faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en KLM werken al langere tijd samen om onder andere de customer experience bij KLM te optimaliseren. De TU Delft biedt en ontwikkelt kennis op het gebied van strategisch design. Tegelijk biedt KLM de optimale testomgeving in haar dagelijkse operatie. Binnen deze unieke werkwijze worden lessen uit de ontwerpwereld, ook wel ‘Design Thinking’ genoemd, gebruikt om de strategie van een organisatie uit te voeren.

15/03/2017 Lees verder

HvA lanceert Master Digital Design

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start in september 2017 met de eerste masteropleiding Digital Design in Nederland. Deze internationale masteropleiding richt zich op talentvolle digital designers uit de hele wereld die zich binnen hun vakgebied (verder) willen ontwikkelen tot hoogopgeleide specialisten.

16/03/2017 Lees verder

WDCD start Climate Action Challenge

What Design Can Do verlegt de grenzen in 2017 en start na de succesvolle Refugee Challenge met de Climate Action Challenge. De volgende editie van de internationale conferentie over het ontwerp voor een betere wereld - op 23 & 24 mei 2017 - zal een nieuwe, meer dynamische vorm met veel ruimte voor actieve deelname hebben. 'Het was tijd voor WDCD om zichzelf opnieuw uit te vinden', zegt mede-oprichter en creatief directeur Richard van der Laken.

12/03/2017 Lees verder

Ontwerpkracht voor het NL van NU - oproep aan de informateur

Met de crisis nog maar net achter ons, vertoont Nederland momenteel groei en krimp naast elkaar. Het nieuwe kabinet zal moeten werken aan de knelpunten in de zorg, de groeiende maatschappelijke tweedeling, het gebruik van duurzame energie én moet met een plan komen om in de benodigde één miljoen extra woningen te kunnen voorzien. De Nederlandse creatieve industrie wil bijdragen aan het vormgeven van oplossingen voor deze vraagstukken.

13/03/2017 Lees verder