​​
Actueel overzicht

The next big thing for business? Creativity

De creatieve economie heeft, net als de industriële en informatierevoluties die eraan voorafgaan, het potentieel om wereldwijde groei te ontketenen door organisaties effectiever en innovatiever te maken. Dit is de reden waarom durfkapitaal investeerders ontwerpers inhuren. (Bron: World Economic Forum)

28/02/2018 Lees verder

De groeipuzzel

De creatieve sector is een van de belangrijkste groeiende en innoverende sectoren van de westerse samenleving. De verwachting dat creativiteit een van de sleutelfactoren is die bijdragen aan innovatie en de groei en waarde van onze economie. (Bron: Creatief Ondernemerschap Lab)

26/02/2018 Lees verder

Creatieve industrie draagt bij aan Nederland Circulair 2050

Het project CIRCO maakt deel uit van de topsector Creatieve Industrie en is nauw betrokken bij de transitieagenda’s van consumptiegoederen, kunststoffen, consumptiegoederen en maakindustrie. CIRCO heeft al meer dan 200 bedrijven ondersteund bij het circulair ondernemen, bijvoorbeeld door het anders ontwerpen van producten, het vormen van nieuwe waardeketens en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden van gebruik.

18/01/2018 Lees verder

Over de chemie tussen ontwerpers en hun opdrachtgevers

Over de samenwerking tussen ontwerpers en hun opdrachtgevers is al veel gezegd en nog veel meer geschreven. Eenvoudig is die samenwerking niet. Creatieven en hun klanten begrijpen elkaar niet altijd en weten elkaar soms niet op waarde te schatten. Hun werelden verschillen wezenlijk van elkaar en hun ambities zijn vaak niet dezelfde. Maar als zij elkaar weten te vinden kunnen er mooie dingen ontstaan. (Bron: Roel Stavorinus)

29/12/2017 Lees verder