​​
Actueel overzicht

Service design-voucher voor mkb-maakindustrie

Bent u een Nederlands mkb-bedrijf in de maakindustrie en wilt u zich onderscheiden via een dienstverlenend concept? Zoekt u ondersteuning om de omslag van een 'productiebedrijf pur sang' naar een bedrijf met een concurrerend dienstenaanbod te maken? Vraag dan tussen 1 en 15 maart 2017 de Service design-voucher aan. U ontvangt dan een overheidsbijdrage uit te geven aan een advies van een creatief bureau.

17/02/2017 Lees verder

SER arbeidsmarktverkenning culturele en creatieve sector

De Sociaal-Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur werken gezamenlijk aan een vervolg op hun arbeidsmarktverkenning in de culturele en creatieve sector die zij vorig jaar hebben uitgebracht. De raden onderzoeken welke duurzame oplossingen kunnen bijdragen aan een aantal knelpunten op de arbeidsmarkt in de sector. Désirée Majoor, topteam Creatieve Industrie / Vicevoorzitter HKU leverde een inhoudelijke bijdrage aan de consultatie.

17/02/2017 Lees verder

Architecten verbeelden de snelweg van de toekomst

Wordt de A10 een prettige verblijfsplek met parken en terrassen? Ontwerpteams met architectenbureaus stelden in samenwerking met de TU Delft en BNA Onderzoek een boek vol ontwerpen met stadsbeelden na 2030 samen, wanneer op de snelwegen alleen nog maar elektrische auto's zoeven. Het boek 'Snelweg x stad' is een gedachtenexperiment voor de ringweg van de toekomst.

17/02/2017 Lees verder

Creative Embassy MUC-AMS een feit

Op 14 februari legden de Amsterdamse locoburgemeester Pieter Litjens en Burgemeister Josef Schmidt van München hun intentie tot samenwerking vast in een overeenkomst op het gebied van de creatieve industrie. In de slipstream van een kennisuitwisselingsproject zal de creatieve industrie in Amsterdam en München de komende drie jaar tot duurzame samenwerking worden uitgedaagd bij het oplossen van grootstedelijke problemen.

14/02/2017 Lees verder