​​

Bekijk de dingen waar we trots op zijn:

Refugee Republic

Verhalen uit het vluchtelingenkamp

Temstem

Temstem is een app voor mensen die stemmen in hun hoofd horen. Op momenten van stress kan een spelletje op je iPhone veel leed voorkomen. De zorgsector is enthousiast: de gratis app lijkt een goed alternatief te zijn voor dure therapeutische sessies.¶

Groene stroom bewaren op zee

Noem het horizonvervuiling of niet, duurzame energie is de toekomst. Maar het mag inderdaad wel wat mooier, zegt Jeroen Verbrugge van flex/theinnovationlab. Samen met de energiesector werkt dit ontwerpbureau aan een bijzonder energie eiland.

Dynamische Instapinformatie

Meer service aan de treinreiziger was het streven. De led-strook die Edenspiekermann en stby ontwierpen maakt instappen over- zichtelijker. Een interessante bijkomstigheid voor ProRail en de ns: met minder instaptijd kun je meer treinen laten rijden

Fairphone

Je inzetten voor een betere wereld zonder zelf te hoeven inleve- ren op luxe, wie wil dat nou niet? Het sprak minstens 25.000 mensen zo aan dat ze al voor hun Fairphone betaalden voordat de productie van start ging.

Cross-over Works

Het topsectorenbeleid zoekt het onder meer in hefboomeffecten die voortkomen uit samenwerkingen tussen verschillende sectoren. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in Cross-over Works

Nationaal Militair Museum Soesterberg

Het Militair Museum is een nieuw museum waarin een defensiebreed thematisch verhaal wordt gepresenteerd. In januari 2013 werd er gestart met bouwen.

Groeilicht

Flex is sinds 2000 ontwikkelingspartner van Hortilux. Ze helpen Hortilux bij de ontwikkeling van innovaties, van conceptontwikkeling tot het uiteindelijke product.

Smart Highway

Smart Highway is het resultaat van intensieve samenwerking tussen bouwer en ontwikkelaar Heijmans en ontwerper Daan Roosegaarde.

Wereld van verschil

Opdrachtgever Netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost-Flevoland had al een papieren Wereld van Verschil ontwikkeld, voor kinderen t/m 12 jaar met een aankomend verlies.

Service-innovatie in de thuiszorg

Sinds 2009 werkt STBY samen met ZuidZorg aan projecten ter verbetering van de dienstverlening in de thuiszorg.

Het verhaal van eduroam

De onderzoeks- en onderwijsgemeenschap wordt steeds mobieler. Daarmee neemt ook de afhankelijkheid van technologie en internet toe.

Het verhaal van 9292

Fabrique heeft voor en samen met reisinformatieorganisatie 9292 een geïntegreerd innovatie traject doorlopen.